vinterferie2020

Elsker du podcasts og true crime? Godt! Så har jeg nemlig samlet mine 5 yndlingsprogrammer til dig i din vinterferie 2020, så du har noget at lytte til, mens du slapper af og holder fri i næste uge.

Hvis du er glad for danske ‘Mørkeland’ er jeg sikker på, du blive glad for de 5 internationale podcasts, der alle byder på rigtig veldrejet storytelling, der gør det praktisk talt umuligt ikke at gætte med hjemmefra.

Casefile

Normalt forbinder vi Australien med naturoplevelser og fluffy koalaer. Men der sker altså også forbrydelser downunder, selvom vi sjældent hører om dem. Casefile drives af en anonym vært, der hver uge beskæftiger sig med uhyggelige og nervepirrende kriminalsager.

Jeg vil ikke anbefale dig at lytte til Casefile lige inden sengetid.

Lyt til Casefile (tryk på linket)

The Vanished

The Vanished er en podcast, der ganske enkelt er skrækindjagende. Hver uge undersøger værten Marissa Jones en uopklaret sag om en efterlyst person og etablerer en grundig tidslinje over de begivenheder, der ledte op til personens forsvinden. Hun interviewer venner, familie og andre, der er forbundet til sagen.

Podcasten tiltaler mig, fordi mange af de sager Marissa Jones undersøger kun har fået ganske lidt – eller slet ingen medieomtale. Jones stræber efter at kaste lys på sagerne i håb om, at offentligheden måske kan hjælpe med at finde svar til de efterladte.

Lyt til The Vanished (tryk på linket)

Someone Knows Something

Podcasten, der produceret af canadiske CBC Radio, er virkelig uhyggelig og tankevækkende. I hver sæson kaster værten David Ridgen sig over en cold case fra Canada. Herhjemme hører vi mest til sager fra USA og derfor er du nok ikke så bekendt med navne som Adrien McNaughton og Sheryl Sheppard. Denne podcast er virkelig spændende at lytte til. En klar anbefaling herfra.

Lyt til Someone Knows Something sæson 1 her (tryk på linket)

True Crime Garage

To fyre snakker om uopklarede sager over en kold øl. Værterne Nic og The Captain diskuterer nogle af de kendte sager, der har rystet amerikanerne som fx JonBenet Ramsay og Maura Murray, men de berører også nogle af de mindre kendte krinalsager – som jeg i hvert fald aldrig havde hørt om før.

Lyt til True Crime Garage her (tryk på linket)

Missing & Murdered: Hvem dræbte Alberta Williams?

Missing & Murdered: Hvem dræbte Alberta Williams? Podcasten er gribende og hjerteskærende, mens den forsøger at kaste lys over det uløste mordmysterie fra 1989 på den 24-årige Alberta Williams. Hun er blot én af ​​de tusinder af savnede og myrdede kvinder i Canada. Journalist Connie Walker afdækker sagen grundigt og interviewet venner, familie og bekendte af Alberta i et forsøg på at hjælpe med at løse hendes sag.

Lyt til Missing & Murdered (tryk på linket)

God fornøjelse og rigtig god vinterferie 2020.

Pssst! Se listen over alle mine podcastanbefalinger lige hér.

Er du mere til streaming, så gå til mine anbefalinger hér.