bitterfrugt

Jeg kan lige så godt tilstå, at jeg læste denne krimi på et døgn. Så god var ‘Bitter frugt’! Spændingen fastholdt mig lige til det sidste. Debutanten Harriet Tyce har begået et ægte Domestic Noir-mesterværk.

Hovedpersonen i ‘Bitter frugt’ hedder Alison og er en succesfuld advokat med et seriøst alkoholproblem! Hun formår at jonglere overarbejde med vilde drukture på den lokale pub sammen med sine kollegaer. Derudover har Alison også en affære med Patrick – en seniorpartner i advokatfirmaet.

Kan ikke klare hverdagen uden Carl

Når hun drikker bliver hun jaloux og beskylder Patrick for at flirte med de kvindelige jurastuderende. Det gør han sikkert også – og i håb om at tiltrække sig hans opmærksomhed, ydmyger Alison sig i en mere og mere ekstrem grad af druk og søger tilflugt på kontoret, hvor hun får et blackout og vækkes næste morgen af sin mand, Carl, og sin lille datter, Matilda.

Carl er limen i forholdet. Ham der holder sammen på hverdagen, rengøringen og madpakkerne. Han er en dedikeret far og gør alt det for parrets datter, som Alison ikke formår. Aftaler med familien viger altid til fordel for hendes elsker og timer i retssalen.

Det er Alison, der tjener pengene. Hun har netop landet sin første store mordsag – en kvinde har dræbt sin sadistiske mand efter et helt liv med mishandlinger. Carl derimod arbejder som psykoterapeut med speciale i mænds sexafhængighed. Han afholder støttegrupper i parrets hjem og i sin lille konsultation.

Hvem holder øje med Allison?

Midt i en afhøring modtager Alison en anonym sms. Afsenderen kender til affæren mellem hende og Patrick. Den efterfølges af flere i en truende retorik, der gør hende bange.

Hvad Alison herefter vælger at gøre med sin affære, sit ægteskab, forholdet til sin datter og mordsagen, må du selv læse.

Bogen får dig til at snurre rundt i en psykologisk labyrint med forskellige springlag af mørke og lys. Man kan ikke andet end hade Alison for de svigt hun gang på gang begår overfor Carl og Mathilda. Men man blødgøres også hver gang hun angrer og forsøger at leve op til mor-rollen i håb om – også at få tilgivelse af Carl.

Plottet og slutningen er eminent og uforudsigelig, hvilket jeg savner i mange bøger. Jeg er virkelig spændt på at finde ud af, hvad Harriet Tyce har i ærmet til os næste gang. ‘Bitter Frugt’ bliver meget svær at leve op til.

Hold øje med nyt fra Harriet Tyve her: https://www.harriettyceauthor.com