bringmigtilbage

Jeg bliver altid kisteglad, når biblioteket giver mig besked om at afhente reserverede krimier. Da der stod B. A. Paris på sms’en, blev jeg ekstra glad! Mine forventninger var skruet helt i vejret, da denne ‘Bring mig tilbage’ spændingskurve sammenlignes med Alfred Hitchcocks på forsiden.

Derfor gør det ekstra ondt, at bogen ikke er mere overbevisende og spændende, end den er, for Paris’ har hidtil været en sand dukkemester i at orkestrere en perfekt tryggende og ubehagelig stemning.

Forholdene blev i familien

På vej hjem fra en ferie holder Finn ind på en rasteplads for at gå på toilettet. Da hans kæreste Layla er mørkeræd, låser han bilen og lader hende sidde alene. Hun er forsvundet, da han kommer tilbage.

Det er i hvert fald den version, han vælger at fortælle politiet.

Til trods for en stor eftersøgning bliver Layla aldrig fundet. 10 år efter hændelsen indleder Finn et forhold til hendes søster, Ellen, og parret planlægger at gifte sig. De deler sorgen over Laylas formodede død og Finn ser snarere forholdet til Ellen som taknemmelighed end den store kærlighed.

Små uhyggelige trædukker

Kort inden brylluppet ringer den politimand, som ledte eftersøgningen, til Finn og fortæller, at Layla er blevet set udenfor deres tidligere hus. Finn begynder herefter at modtage små trædukker magen til den, som Layla altid havde hos sig. De små russiske dukker stammer fra søstrenes barndom. Men setuppet med den mange dukker bliver for forceret og trættende i længden.

Finn begynder samtidig at modtage mails fra Layla og jeg fandt hans reaktion meget ulig, hvordan jeg ville reagere, hvis et spøgelse fra fortiden pludseligt sprang ud af sin kiste.

Ikke helt troværdig, desværre

Jeg tror, Paris’ forsøgte at skildre en autentisk stemning af panik og frygt, men jeg fandt den for påfaldende rolig.

På papiret er der lagt op til spænding. ‘Bring mig tilbage’ formår ikke at indfri den. Der var for mange indlysende hints, som bevirkede, at jeg hurtigt regnede plottet ud.

Connect med B. A. Paris på Facebook: https://www.facebook.com/BAParisAuthor/B