cementaryroad

Cementary Road er en sælsom, tankevækkende og yderst følsom thriller fra den amerikanske romanforfatter Greg Iles, der desværre ikke er så kendt herhjemme.

I marts 2011 var Greg Iles involveret i et alvorligt biluheld på U.S. Highway 61 i Mississippi. Ved uheldet blev hans aorta perforeret, og han fik ødelagt sit højre ben. Iles overlevede uheldet, men sidder fortsat i kørestol.

Nu er han imidlertid aktuel med thrilleren Cemetery Road, der fortæller historien om en forbrydelse – men også om, hvad sorg, bedrag, jalousi og korruption gør ved et lille samfund i det sydlige USA.

Byen har brug for et mirakel for at overleve

Bogens fortæller og hovedperson hedder Marshall McEwan. Marshall er født og opvokset i byen Bienville i Mississippi, men forlod den for at realisere sine drømme og undslippe alt det, der var lige ved at kvæle ham. Nu er han vendt hjem for at hjælpe sin far, der har været redaktør på byens lokale avis, og nu er tæt på at dø.

Marshall, der selv er journalist, siger sit job op for at vende hjem og redde sin fars livsværk ‘The Watchman’ fra konkurs. Det begynder dog hurtigt at gå op for ham, at Bienville har forandret sig til det værre. Det er ikke er den samme by, som han forlod. Den ene virksomhed efter den anden bukker under – og byen har brug for et mirakel for at kunne overleve.

Kineserne kommer

Alt syntes at lysne ved nyheden om, at en række kinesiske investorer har planer om at bygge i udkanten af Bienville og dermed bringe nye arbejdspladser til sovebyen.

Da gravemaskinerne pludselig støder på – hvad der muligvis kan være et fund fra oldtiden – går den lokale arkæolog, Buck Ferris, i gang med at datere og finde ud af mere. Men han myrdes, inden han kunne nå at finde noget, som kunne stå i vejen for byggeriet.

Marshall er rystet og kan ikke stoppe, da han sætter sig for at finde ud af, hvem der står bag mordet på hans barndomsven. Han kommer på kant med byens magfulde elite, der kalder sig selv for Pokerklubben. De 12 medlemmer har ikke tænkt sig at lade Marshall stå i vejen for nogen af deres planer.

En uendelig båndsløjfe af foragt

Mens opklaringen af mordet foregår, får vi et indblik i det komplekse og smertefulde forhold mellem Marshall og hans far. På den ene side er han den uselviske søn, der vender hjem for at redde sin far, byen og sin barndomsven. Og på den anden side konfronteres han med en undertrygt og mørk side. Men der er håb …

Marshall har aldrig tilgivet sig selv for dengang hans bror, Adam, druknede. Det usagte og ubearbejdede tab har drevet far og søn fra hinanden i en uendelig båndsløjfe af foragt og misforståelser. Men som handlingen skrider frem i Cementary Road ser vi også muligheden for at overskrive fortiden med en ny og styrket fremtid.

Cementary Road er for dig, der elsker en god thriller med mange interessante lag. I romanen er der både rod i det indre og det ydre.

Bogen får 4 ud af 6 stjerner.

Hvis du er begejstret for bogen hér, håber jeg, at du også vil elsker The Whisper Man og Imaginary Friend.