Thomas Rydahl har netop lanceret det sidste bind i Fuerteventura trilogien om Erhard Jørgensen. Er den lige så god som sine to forgængere? Det får du svar på om lidt.

Det var med sommerfugle i maven, at jeg hentede denne bog på biblioteket. Bogen er nemlig den sidste i trilogien om den forhenværende taxachauffør, eremit og amatørdetektiv på de kanariske øer.

‘Eremitten’ måtte jeg taget et stort tilløb til. Men endte med at blive fuldkommen fascineret af Erhards sølle eksistens på Fuerteventura. I opfølgeren ‘De savnede’ blev han bare bedre og bedre.

Overlevelse blandt hippier

I ‘De tre paver’ sys de mange fragmenter og delhistorier sammen til et stort og vellykket kludetæppe. Hvis Rydahl vitterligt har haft den samlede historie i hovedet fra start, kan jeg kun udbryde et stort: “Respekt!”

Erhard samler kræfter i et hippikollektiv på øen La Gomera efter sidste bogs strabadser, hvor han mistede sin datter Lene. Men fortiden indhenter ham og en sidste tjeneste veksles til en nulstilling af den unåde, som Erhard er faldet i hjemme på Fuerteventura.

Drengemanden Aaz er stukket af fra børnehjemmet, efter at have været vidne til mordet på en 12-årig pige og det bliver Erhards opgave at finde frem til gerningsmanden og dermed rense sin nemesis Pesce for enhver mistanke.

Alle led og dele af ham beder ham om at stoppe. Om at hvile. Om at give op. Der er kun én ting, der driver ham op ad bakken. Tanken om Mónica. tanken om at redde hende. Og Aaz.

Igen må Erhard mobilisere den sidste vilje til livet og retfærdigheden for at finde frem til Aaz og den overraskende morder. På rejsen genforenes ham med Aaz mor Mónica og politimanden Hassib.

Alle forventninger blev indfriet

Rydahls bog kræver noget af sin læser. De mere end 550 sider er kompakte at komme igennem og bogen kunne, efter min mening, sagtens have fungeret lige så godt uden historien om krimiforfatteren Celesta Almuz Ameida og hendes entourage.

Erhards eventyr sluttede, som det skulle. Det bliver spændende at se, hvad Thomas Rydahl næste genistreg bliver – for det kan faktisk kun blive godt.

De tre paver – en klar anbefaling herfra!

Ps. Du kan læse mere om Thomas Rydahl her: www.thomasrydahl.com