den forsvundne turist

På DR Streaming kan du lige nu se dokumentaren Den Forsvundne Turist om en kvindelig japansk turists forsvinden i nationalparken Yellowknife i Canada.

Yellowknife ligger i det canadiske territorium; Northwest Territories.

I efteråret 2014 rejste Atsumi Yoshikubo alene til Canada for at opleve nordlys i den populære nationalpark. Hun blev set af øjenvidner, da hun spadserede ud af byen på Highway 4 klædt i sin iøjnefaldende lyserøde jakke.

Kort forinden havde hun været i byens butikker for at købe souvenirs.

Ingen havde opdaget, at Atsumi var væk

Det var hotellets personale, der meldte Atsumi savnet. Hun dukkede ikke op, da datoen for hendes afrejse og udtjekning kom. Politiet indledte derfor en storstilet eftersøgning, for at finde ud af, hvor Atsumi var blevet af.

Sagen blev fulgt intensivt af nyhedsmedierne i begge lande. Den japanske turist var nemligt en respekteret psykiater, der elskede at rejse alene og Yellowknife var et utroligt populært feriemål blandt japanske turister.

Uanset hvor meget politiet og de frivillige ledte, fandt de intet, der tydede på enten selvmord eller en forbrydelse. Hun var og blev den forsvundne turist.

Efter to uger valgte det canadiske politi at afslutte eftersøgningen og konkluderede, at Atsumi Yoshikubo var taget til Yellowknife for at begå selvmord. De informerede offentligheden om, at Atsumi i et brev til en ven i Japan havde ytret, at hun var taget til nationalparken for at dø.

Men var det nu også hele historien?

Den Forsvundne Turist er en dokumentar, der sætter en masse spekulationer i gang – ikke blot om hvad der skete, men bestemt også om ensomhed og selvmord. Se den hér.

Der skulle gå halvandet år, inden en hiker fandt Atsumi Yoshikubo – og de mange åbne spørgsmål endelig kunne besvares.