Jeg har virkelig nydt Camilla Läckbergs forfatterskab efter Fjellbacka-serien, der blev lidt triviel tilsidst. Bogen Heksen var en pageturner og det samme er Det Gyldne Bur!

Hovedpersonen Faye har tilsyneladende alt. Den perfekte ægtemand, Jack, en dejlig datter og en luksuslejlighed i den dyre ende af Stockholm. 

Men bag facaden vender Faye troligt den anden kind til hver gang hendes berømte ægtemand nedværdiger og nedgør hende. Man kan roligt sige at deres ægteskab har forvandlet sig til fornedrelse fremfor forelskelse.

Hendes high society-veninder lever med deres mænds utroskab, men da ægtemanden Jack en dag svigter hende for i stedet at leve sammen med den unge, smukke, rige finansdirektør Ylva, beslutter hun sig for at tage hævn og ødelægge ham. 

Minder ret meget om Faye Weldons bestseller

Det er en spændende bog. Men jeg er ked af at sige det: Den er delvist skrevet før af Fay Weldon i 1983 og hedder En Hundjævels Bekendelser. Den er filmatiseret med Roseanne Barr og er temmelig humoristisk.

I Det Gyldne Bur limes læseren fast i handlingen, fordi der midt i de lidt for fantastiske uhyrligheder er noget, der forsyner os et stik af genkendelse. Hvor gør det dog ondt på den stakkels Faye – og hvor har Jack dog godt af det (den skiderik).

Slet ikke så stakkels endda

Som handlingen skrider frem viser det sig imidlertid, at Faye bestemt ikke er så stakkels endda … at hun i sin ungdom skaffede en gammel ekskæreste af vejen, for at han ikke skulle afsløre hendes sande identitet. Ligesom hun ved bogens afslutning møder sin mor, som hun hele sit liv har løjet død.

Jeg glæder mig helt sikkert til at følge Fayes videre færden! Det ligger helt sikkert en god historie gemt i hvorfor Matilde valgte at blive til Faye.

Hold dig opdateret på Läckbergs forfatterskab her: http://www.camillalackberg.com