dr death

Vi prøver alle at være i sygehusvæsenet på ét eller andet tidspunkt i vores liv – og stoler selvfølgelig på, at personen i kitlen vil hjælpe os.

Doktor Christopher Duntsch hævdede, at han var den bedste i Dallas. Hvis du havde rygsmerter og havde prøvet alt andet, kunne han give dig rygkirurgien, der ville fjerne smerterne. Han skulle sidenhen blive verdenskendt som Doctor Death.

Men snart begyndte hans patienter at opleve komplikationer. Og alt hvad de havde til at beskytte dem, var et system, der var dårligt udstyret til at stoppe læger som ham.

Patientklagerne tårnede sig op

Dr. Christopher Duntsch opererede 38 patienter – hvoraf mange af dem enten blev lamme eller ramt af frygtelige smerter bagefter. De kirurger, der efterfølgende skulle rette op på fejlene, var forbavsede over at se, hvordan Duntsch havde opereret sine patienter.

Men det er faktisk ikke patienternes beretninger, der er det mest skræmmende i Wonderys podcast Doctor Death. Det er historien om, hvordan sundhedssystemet ikke slog til. Mange af patienterne havde læst på lektien inden deres operationer. De var velforberedte.

Duntsch blev anklaget og fik en livstidsdom. Domfældelsen af ​​hans sag var en af ​​de første fængselsstraffe, der blev afsagt for fejlbehandling og er blevet kaldt en præcedenssag.

Podcasten rejser ét vigtigt spørgsmål: Hvordan ved vi, at det ikke sker igen?

Lyt til podcasten Dr. Death fra Wondery her

Jeg har anmeldt 2 andre gode podcasts fra Wondery. Blandt andet Detective Trapp og The Shrink Next Door.