enanonympige

Jeg var helt forgabt i Greer Hendricks og Sarah Pekkanen ‘Kvinden imellem os’ på grund af dens dystre og uforudsigelige plot. Derfor havde jeg også virkelig sat forventningerne op til deres nye thriller ‘En anonym pige’.

Bogen er strøget direkte ind på New York Times bestsellerliste. Men blev mine forventninger indfriet? Læs med … så skal jeg forklare.

En tilsyneladende ukompliceret test

Makeup artisten Jessica kæmper for at holde sin økonomiske skrue oven vande. Da hun ved et tilfælde hører om en velbetalt psykologisk undersøgelse, som ledes af den velrenomerede doktor Shields, regner hun blot med at skulle svare på et par spørgsmål, før hun kan indkassere pengene og gå.

Testen er ikke så ligetil og hendes utryghed vokser, da spørgsmålene langsomt bliver mere og mere personlige og grænseoverskridende.

Men hun har brug for pengene for at kunne betale for sin handicappede søsters terapi og indvilliger derfor i, at forlænge forsøget med praktiske prøver i etik og moral ude i byen.

Men er forsøgene reelle nok? Eller er Jessica blot et redskab i doktor Shields’ mesterligt syge manipulation?

Det går langsomt op for Jessica, at doktor Shields har viklet hende ind i et rædselsfuldt net af bedrag og begær, hvor en løgn kan betyde døden.

Bedre i teori end i praksis

Ja, det lyder godt. Men alligevel fangede bogen mig ikke helt. Det var ikke en pageturner på højde med sin forgænger.

Personligt synes jeg, at Jessicas naivitet ødelagde lidt af bogens troværdighed og så var setuppet for konstrueret – det fungerer måske meget godt på tegnebrættet, men i praksis? Not so much.

Du kan sagtens låne eller købe bogen og få en god læseoplevelse ud af det. Bøger er en subjektiv vurdering og denne anmeldelse er blot et udtryk for min personlige mening.

Jeg er slet ikke færdig med de to damers forfatterskab, for de kan bestemt noget unikt i deres groteske tænkende makkerskab.

Læs mere om Greer Hendricks her: http://greerhendricks.com
Læs mere om Sarah Pekkanen her: http://www.sarahpekkanen.com