endjævelskplan

Lige så fascineret jeg var af Inger Wolfs ‘Sorger’, lige så skuffet var jeg over tredje og sidste bind i serien om psykiater Christian Falk.

Bogen En Djævelsk Plan af Inger Wolf handler kort fortalt om identitetstyveri. Og om hvor galt det kan gå, når alt det man troede, der var sikkert i livet – pludseligt bliver usikkert.

Psykiater Christian Falk gør sin ven, politimanden Victor, en tjeneste ved at besigtige et drabsssted og mistænkes efterfølgende for at have begået mordet. Han havde ellers lovet sig selv og sin kæreste, at det var slut med at bruge en masse tid på politiets markabre mordsager.

Men det er svært at afvise en gammel ven og kollega i nødens stund.

I sit arbejde med at scanne dybt kriminelles hjerner, har Falk også scannet sin egen. Blot for at konstatere, at han har visse træk til fælles med nogle af de mest hærdede mordere. Oh well – en mindre detalje – hvis ikke det havde været fordi, at denne information nu bruges mod ham af én fra hans nærmeste rækker.

Ikke så troværdig som Wolfs øvrige

Umiddelbart fejler plottet i ‘En djævelsk plan’ jo intet. Der er bare smurt for meget og for tykt på. Graden af realisme forsvinder for hurtigt. At Christian Falks egen kæreste ikke engang lægger mærke til at en anden giver sig ud for at være Christian er altså lidt for langt ude. I hvert fald til min smag.

Så ingen ny potentiel Netflix-serie i denne omgang …

Dog er jeg stadig stor fan af Inger Wolf. Hun skriver sikkert og intelligent – og komponerer sit plot med elegance. Derudover har hun en eminent evne til at beskrive sine hovedpersoners psykologiske cul de sacs med en overlegen overbevisning.

Jeg holder også meget af den genkendelige geografi fra Aarhusegnen, som hun altid er så dygtig til at beskrive.

Besøg Inger Wolfs website: https://ingerwolf.com