etfængslendemøde

Hvor ofte har du ikke ønsket at være en anden? Bare i et kort sekund. Jeg kan sagtens komme i tanke om situationer, hvor jeg har ønsket at være mindre udfarende eller mere velformuleret. Bogen viste sig desværre ikke, at være et fængslende møde for mig som læser.

I Liane Moriartys nye roman Et fængslende møde møder vi 9 mennesker , der alle deltager i et wellnessforløb med ønsket om at være nogle andre, end dem de er. At transformere sig selv til klarhed og succes.

Husmoren Carmen er blevet skilt og erstattet af en nyere og slankere model. Forfatteren Frances’ hede kærlighedsromaner er outdatede og forlaget gider ikke udgive flere. Lottomillionærerne Ben og Jessica har glemt deres gamle identitet og har svært ved at finde fodfæste i et liv, hvor alle føler sig berettige til at få et lån. De 9 personer har alle kant og er likeable på hver deres facon.

At skabe personer med en interessant aura er en teknik, som Moriarty mestrer til perfektionisme.

Wellnessstedet Tranquillum House ejes af amazonen Mascha, som efter en nærdødsoplevelse har vendt sit liv rundt. Hun blev reddet af ambulancemedicineren Yao, der efterfølgende har slået sig sammen med hende og leder detoxforløbene, hvor gæster både skal mestre fuldstændig stilhed og enhver øjenkontakt – ligesom de gennemgår faste og asketisk livsstil uden sukker, alkohol og koffein.

Da romanen startede var jeg ret begejstret og forventningsfuld, for jeg havde kun læst positive anmeldelser. Men helt ærligt … så bød bogen godt nok ikke på ret meget. Den blev aldrig dén thriller, jeg havde sat mig op til. Kender du det? Arghh. Læs mere om hvorfor …

LSD som behandlingsterapi

Yao og Mascha giver deres detoxgæster små doser af LSD for at løsne op for deres belastninger. Det lader faktisk til at fungere for de intetanende gæster og der er intet uhyggeligt over seancen – ikke at jeg bifalder det, men det lader til at gøre dem mere gavn end skade. Naturligvis er gæsterne ikke ret glade for den afsløring, da en af dem er gravid.

Man skulle tro, at bogen herefter ville tage en uventet drejning. Men nej. Den bliver bare mere og mere kedelig. Den bliver aldrig en pageturner, heller ikke engang da Mascha låser sine 9 gæster inden i et rum og begynder at sætte ild til ting.

Min konklusion er, at bogen bestemt ikke er en thriller. Jeg synes næsten i stedet, vi rammer chick-lit-genren. Handlingen er for vag og alt for ukompliceret.

Derfor må jeg desværre nøjes med kun at give ‘Et fængslende møde’ 2 stjerner.