iblandtos

Et mørke iblandt os handler kort fortalt om mordet på kroejer Tobias Ström. Hans lig findes under kapsejladsen Gotland Rundt, da masten på en båd knækker og besætningen går i panik og hopper i vandet.

Liget ligger i en afsides bugt med bagbundne hænder og en knebel i munden. Et grotesk syn for den allerede skræmte besætning.

Selvom jeg godt ved, at Mari Jungstedts Gotland-serie er letlæst, så glæder jeg mig alligevel altid, når hun udgiver en ny i serien om politmanden Anders Knutas og hans kollegaer hos Visby Politi.

Sommerdrama – I know

‘Et mørke iblandt os’ er hurtigt læst – og relationen mellem Anders og kollegaen Karin er anspændt. I den forrige bog var Anders splittet mellem at vende tilbage til sin danske kone eller fortsætte sit nye forhold til Karin.

Han kom desværre til at gå lidt galt i byen og derfor er forholdet til Karin tilsyneladende slut. Hun har fundet en anden og hævner sine sårede følelser ved at flashe sin nye date foran Knutas. Han ser slukøret til og mindes den gode tid, som ham og Karin havde.

Jeg må tilstå, at jeg var lidt skuffet over ‘Et mørke iblandt os’. Den var for nem – skåret over samme skabelon som de foregående 13. I en tid hvor konkurrencen om læserne er stor, var den simpelthen for tynd. Sprogmæssigt var der heller ikke nogen guldkorn at hente.

Til gengæld kan Mari Jungstedt skabe en stemning af familiaritet og hygge, som ingen anden kan – og det tæller bestemt også.

Læs mere om Mari Jungstedt her: https://www.marijungstedt.se