familiens synder

Den britiske forfatter Cara Hunter har skrevet bogen Familiens Synder, som mange læsere er faldet pladask for. Jeg var ikke begejstret, men ser bestemt et potentiale i selve Hunters forfatterskab.

Kort fortalt handler bogen om den 8-årige Daisy Mason, der kidnappes fra hjemmet under en havefest i Oxford. Kriminalinspektør Adam Fawley og hans team indleder jagten på Daisys bortfører, men mistanken falder dog hurtigt på familien – hvor alle synes at have et motiv.

Den utro, perverse far, Berry, – og moren, Sharon, der er rejsende i knust kærlighed og falleret skønhed – til sønnen Leo, der angiveligt havde skændtes med sin lillesøster kort inden hendes forsvinden.

For mange furede farligheder

Sporene peger i alle retninger og opklaringsarbejdet går langsomt. Faktisk så langsomt, at jeg kedede mig undervejs, fordi der hele tiden blev dynget så mange furede farligheder på bordet, at historien ganske enkelt mistede sin evne til at overbevise.

Havde hunter derimod blot valgt at uddybe og fokusere på et par af dem – det kunne være Sharons fortid eller Leo og Daisys indbyrdes forhold – havde bogen nok vundet mig over.

Men alle hændelserne blev berørt for overfladisk og unuanceret.

Jeg giver Familiens Synder 3 ud af 6 stjerner. 1 af dem er for det flotte cover. De andre to er for handlingen.

Cara Hunter er bestemt en forfatter, jeg vil holde et vågent øje med. Der er potentiale i hendes forfatterskab og jeg er nødt til at sammenligne hende med Ruth Ware, som jeg synes har gennemgået en formidabel udvikling. Jeg brød mig ikke om hendes første bøger. Men udråbte Wares seneste bog ‘The Turn of The Key’ til den mest uhyggelige bog i 2019. Well done.

Den samme udvikling spår jeg for Cara Hunter.

Bogen er lånt på biblioteket.