fejltrin

REKLAME: Mine forventninger til Maria Adolfssons første bind ‘Fejltrin’ i den nye Doggerland-serie var store. Dels fordi bogen er solgt til udgivelse i 18 lande, efter at 150.000 svenskere har købt den. Derudover gjorde bagsideteksten mig nysgerrig.

Men jeg blev altså lidt skuffet. Handlingen gik simpelthen for langsomt og jeg lavede for mange overspringshandlinger undervejs, hvilket altid er det dårligt tegn.

En krimi må helst ikke snegle sig afsted. Den skal – akkurat som en bejler – gøre sit absolut bedste for at fastholde min interesse. Det irriterede mig faktisk så meget, at jeg var nødt til at læse bogen færdig. Men det tog mig en hel uge.

En fin fiktiv øgruppe

Sproget var ukompliceret a lá Camilla Läckberg-universet og det er hovedpersonen, kriminalassistent Karen Eiken Hornby, der fortæller os det meste af handlingen.

Historien foregår på Doggerland – en øgruppe, som forfatteren har opfundet til serien. Det er her Karen Eiken Hornby er født og opvokset – og vendt hjem til efter et liv med mand og barn i England. Vi hører ikke så meget om hendes fortid. Vi aner dog, at der er sket noget så traumatisk, at hun måtte slikke sine sår i det velkendte Doggerland.

Idéen med at opfinde en øgruppe a la de barske Shetlandsøer eller Færøerne tiltalte mig – og det kan da også være, at der i de kommende bind kommer lidt mere tempo over fortællingerne. Jeg har ikke helt opgivet at læse mere om Doggerland.

I kanen med chefen

Der er østersfestival på Doggerland. En festdag med venner, alkohol og høj stemning ender for Karens vedkomne på et hotel. Da hun vågner om morgenen, går det op for hende, at hun i fuldskab har delt en hed nat med sin chef.

Av, den er simpelthen ikke ret god.

Værre bliver det, da hans ekskone findes myrdet i sit hjem. Da Karens chef er inhabil og egentlig også at finde på listen over mistænkte, bliver Karen udpeget til at lede efterforskningen.

Opklaringen går ikke vildt godt – og som læser blev jeg faktisk ret irriteret på hende. Arbejdet gik ikke nær så effektivt og stærkt, som jeg kender det fra de danske og engelske krimier. Ikke at det var forkert. Det var bare anderledes.

Maria Adolfssons ‘Fejltrin’ får derfor 3 ud af 6 stjerner. Der er plads til forbedring i et ellers ret spændende univers.

Bogen er tilsendt som et gratis anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press.