babyliget

93-årige Tove Stæhr har boet på Prinsesse Maries Allé på Frederiksberg siden 1958. Da skelettet af et spædbarn bliver fundet i ejendommens loftrum i forbindelse med en tagrenovering, beslutter hun sig for at finde ud af historien bag.

Sanne Gottlieb er en dansk musiker, forfatter og tidligere radiovært på programmet Nattevagten på Radio24Syv. Som barn boede hun i samme ejendom som Tove – og sammen indleder de to kvinder jagten på sandheden.

Det gør dybt indtryk på Tove, da politiet i sommeren 2018 ringer på hendes dør og beder om lov til at komme ind i hendes loftsrum.

Babyliget ligger i en æske inde i skunken oppe på loftet. Der har det ligget ugeneret siden 40’erne og er nu mumificeret. På selvsamme loft har Sanne leget gennem sin barndom. Uvidende om den dystre hemmelighed, der gemte sig få meter væk.

Hvem lagde den lille baby på loftet?

Tove og Sanne undersøger hvem, der har boet i ejendommen, siden den blev opført i 1906.

De kommer omkring hvor svært det har været at være gravid og alene som tjenestepige. Der var en næsten uoverskuelig skam forbundet med at vente et uægte barn. Kvinderne risikerede ikke alene stigmatiseringen, men også en eventuel udstødelse fra familien.

Tiden kunne måske pege i retning af, at barnet var et resultat af en romance mellem en dansk pige og tysk soldat – et tyskerbarn. Men der blev også gemt jøder på loftet. Kunne én af dem have været gravid og vurderet, at hun ikke kunne medbringe den nyfødte på rejsen til Sverige? Endelig kunne barnet også have været dødfødt.

Undervejs i programmet får Tove og Sanne blandt andet hjælp til opklaringsarbejdet af tidligere og nuværende naboer, retsmedicinere, historikere og lokalhistorikere. Alle bidrager de med videre spor til Tove og Sannes opklaring af, hvem der lagde babyen på loftet – og hvorfor?

Der er 4 afsnit af ’Fru Stæhr og mysteriet om babyliget på loftet’.
Du kan streame serien på DR lige hér.

Lad mig anbefale dig en anden fascinerende true crime-serie, der kan ses gratis. ‘Maura Murrays forsvinden’. Du kan læse om den her og finde link til den gratis streaming.