Golden state Killer

I april 2018 blev den tidligere politibetjent Joseph James DeAngelo anholdt i Auburn i Californien. Politiet mistænker ham for at være den frygtede Golden State Killer. Der er endnu ikke faldet dom i sagen.

Golden State Killer havde 51 overfald og voldtægter samt 12 mord på samvittigheden – som politiet kender til – og er én af USA’s mest berygtede seriemordere.

Se dokumentaren ‘Unmasking a killer – Golden State Killer’ på DR hér.

Den spændende dokumentar består af 7 afsnit på hver 40 minutter.

The Golden State Killer, havde tidligere havde været kendt som East Area Rapist og The Original Night Stalker.

Fællesbetegnelsen Golden State Killer (GSK) stod bloggeren Michelle McNamara bag. Hun holdt sin blog True Crime Diary opdateret med nyt om de mange uopklarede voldtægts- og mordsager og var indirekte med til at holde dem i live.

At politiet muligvis skulle finde den gerningsmand, de havde jaget i 40 år, blandt egne rækker, var chokerende for befolkningen og de overlevende ofre, der frygtede, at GSK ville komme tilbage efter dem.

Jane Carson-Sandler, som ifølge politiet blev voldtaget af GSK i 1976, fortalte til ABC News, at hun modtog mystiske telefonopkald, hvor der bare blev lagt på. Hun var naturligvis bange for at opkaldende kom fra hendes voldtægtsmand.

“Jeg husker ikke, at han talte til mig. Der blev bare lagt på”

At GSK slap afsted med sine handlinger i så mange år, kan forklares med, at mange af dem blev begået inden DNA-beviser var en del af politiets efterforskningsarbejde. Retsgenetikere kunne på daværende tidspunkt ikke udarbejde en profil, som kunne bruges til at identificere og placere GSK på gerningsstedet.

I Danmark blev dna-spor først indført som bevismateriale i politiets efterforskning i starten af 1990’erne.

Der er meget mere True Crime på sitet. Måske har du lyst til at læse om Netflix-dokumentarerne: ‘Don’t Fuck With Cats‘ og ‘Dirty John‘.