havhvepsen

REKLAME: Jeg havde godt set ‘Havhvepsen’ med det flotte cover anmeldt hos diverse krimibloggere, men da jeg er uafhængig af forlagene, måtte jeg vente i køen på biblioteket.

Let the reading begin! Jeg startede med debuten Ensom Ulv og kastede mig få dage efter over Havhvepsen.

Og lad mig bare slå fast helt fra start. Havhvepsen er akkurat lige så giftigt et dyr, som Thorsteinsson er bag et tastatur!

For sikke et udspekuleret, nutidigt og grusomt plot! Hacking af pacemakere – det er både genialt og hjerteskærende tænkt. Det er faktisk allerede muligt at lave fjernoperationer med 4G i dag, så plottet er bestemt nervepirrende og foruroligende realistisk.

Plottet kort fortalt

Direktør, Lars Erik Ejlersen, har gennemgået en hjerteoperation og modtager en dag en sms fra et ukendt nummer og bliver kort efter dårlig. Det gør ondt i brystet og han falder om på gulvet. Udenfor står en maskeret person med online og direkte adgang til rigmandens hjerte. Naturligvis kræver han en høj pris for at undlade at tilintetgøre direktørens liv og pacemaker.

Det bliver politifolkene Anna Blaafalk og Anders Axelsen fra Personfølsom Kriminalitet, der får tildelt opgaven med at identificere den usynlige ‘anonymous-agtige’ gerningsmand, der ikke blot truer Ejlersen – men flere af elitens ‘hjerteløse’ velhavere.

Ikke nogen nem opgave viser det sig. Makkerparret henter forstærkning hos kollegaen Dieter Wolf fra Nationalt Cyper Crime Center. En særdeles sjov karakter, der heldigvis også er med i Thorsteinssons debut ‘Ensom ulv’.

Modsat mange andre krimier har forfatteren nu to gange bevist, at han har styr på sit CSI – sådan helt ned i detaljen, hvilket giver en stor grad af overbevisning og troværdighed. Der er ikke en finger at sætte på Thorsteinssons research. Det kan en kriminørd som mig godt li’.

Velkendte steder i Vejle

Som vejlenser satte jeg også virkelig stor pris på, hvordan Thorsteinsson elegant får flettet byens velkendte varemærker ind i sin handling; Bølgen, Lystbådehavnen, Skyttehusbugten, Tirsbæk Strand og Vejle Sygehus. Det gør det hele lidt mere nært (og uhyggeligt).

Havhvepsen er en klassisk pageturner med et veldrejet persongalleri, handling og adskillige cliffhangers.

Lige så begejstret jeg er for at have opdaget Claus Lohmans bøger, lige så glad er jeg for at have stiftet bekendtskab med Tommy Thorsteinssons forfatterskab. Begge hans bøger får en klar anbefaling herfra!

Ja tak til endnu mere sindssyge fra Sara Berg

Thorsteinsson må godt skynde sig at få skrevet en 3’er til os, så vi kan finde ud af, hvad Sara Bergs næste manipulerende plan bliver. Jeg er simpelthen både fascineret og frastødt af hende som karakter. Thorsteinsson har elegant udtænkt et mandligt modstykke til hende i den bindegale terrorist The Tailor, hvilket tilsammen giver os en slags ufrivillig og moderne udgave af Bonnie & Clyde.

Jeg ønsker mig også et dybere kendskab til Anna Blaafalk, Anders Axelsen, Dieter Wolf og Victor Bachs baggrunde. Hvad har gjort dem til dem, de er? De må meget gerne udfolde sig lidt mere i de kommende bøger.

Du kan læse Ensom Ulv og Havhvepsen uafhængigt af hinanden. Mén jeg anbefaler, at du starter kronologisk eftersom serien indtil videre kun består af to bøger.

Læs mere om Tommy Thorsteinsson på Forfatterskabet her: https://www.forfatterskabet.dk/havhvepsen/

BOGEN ER GIVET SOM ET GRATIS ANMELDEREKSEMPLAR AF FORFATTEREN.