ialhemmelighed

Mine forventninger til den 10. Kate Burkholder-krimi ‘I al hemmelighed’ var meget høje, da jeg hentede den på biblioteket i går. Nu kan det kun blive en fantastisk aften, tænkte jeg næsten lykkelig.

Desværre formår Linda Castillo ikke at opretholde sit normale spændingsniveau. Jeg kedede mig undervejs. Ikke fordi plottet ikke var fælt nok og heller ikke fordi karaktererne ikke var farverige nok. Bogen greb mig bare ikke på samme måde, som en Castillo-krimi normalt gør.

Den blev desværre aldrig den pageturner, som jeg havde glædet mig til.

Det brænder i Amishsamfundet

I al hemmelighed handler i korte træk om en mordbrand, hvor en ung mand fra amishsamfundet bliver lukket inde i en lade og brændt levende. Udadtil var han en vellidt ung mand, men da Kate Burkholder går i gang med sin efterforskning tegner der sig et helt andet og dystert billede af den unge charmør. Hans gerninger trækker tråde tilbage til Kates egen ungdom, da hun stadig levede med sin familie i amishsamfundet.

Da efterforskningen kulminerer må Kate udholde både at blive skudt og lukket inde for at lide samme skæbne som den unge Daniel Gingerich.

Intet nyt mellem Burkholder og Tomasetti

Det jeg savnede i bogen var nok lidt mere action. Den var desværre alt for forudsigelig fra start til slut. Ligeledes sker der desværre heller ikke ret meget mellem Kate og hendes partner Tomasetti.

Jeg havde gerne set, at Kate havde adopteret den lille forældreløse baby i bogen. Det havde måske kunne tilføre de kommende bøger med et helt nyt twist.

Uanset hvad er jeg stadig stor fan af Linda Castillo. Det er svært – hvis ikke næsten umuligt – at skrive 10 fantastiske bøger i træk. Hun har råd til at skuffe lidt. Jeg glæder mig til at læse den næste i rækken om den seje Burkholder.

Læs nyt fra Linda Castillo på hendes website: http://www.lindacastillo.com