i en danskers blodspor

Peter Frederiksen kom pludselig på mange danskers læber, da nyheden om hans fængsling i Sydafrika blev bragt i medierne.

Journalisterne Jørn Stjerneklar og Helle Maj har boet 25 år i Afrika, hvorfra de blandt andet har dækket landets historie. Derudover er Helle Maj en dygtig forfatter, der med bogen ‘Den sorte Enke’ beskrev historien om mordet på millionæren Preben Povlsen, der var bosat i Sydafrika.

Der bor en anden dansker, Peter Frederiksen, i Sydafrika. Han kontakter Helle Majs forlag for at få hende til at skrive sin historie.

Maj og Stjerneklar tager turen til Frederiksens hjem i Bloemfontein – og mødet kommer til at ændre de to journalisters liv.

Han fortæller sin beretning over tre dage. Den er chokerende. Men skal hurtigt vise sig, at få en ekstra dimension.

Nogle måneder efter interviewet med Frederiksen, arresterer politiet en våbenhandler fra Bloemfontein. De beslaglægger poser med kønsdele fra kvinder, som lå i hans fryser. Dét kan kun være Peter Frederiksen tænker Helle Maj og kontakter politiet.

Vær forberedt på en brutal fortælling

Podcasten er voldsom. Jeg måtte lytte til den ad små omgange. Fordi jeg næsten ikke kunne rumme sagens omfang.

Den er samtidig også vigtig at lytte til, da den beskriver politiets, Helle Maj og Jørn Stjerneklars indsats. Vi hører blandt andet om de dilemmaer, de sættes i som journalister. Ligesom vi hører om fremskridt og tilbageslag i politiets opklaringsarbejde.

Frederiksen sidder i dag fængslet i Sydafrika på livstid.

Lyt til podcasten på DR her. Der er 5 afsnit i alt.

Hvis du interesseret i at lytte til flere podcasts, kan du besøge siden med mine podcast-anbefalinger her.

Jeg vil gerne fremhæve særligt tre, som jeg synes er virkelig gode: Mørkeland, Radio Rental og The Shrink Next Door. (Du kan trykke direkte på navnene og komme direkte til podcasten)