ikkeetord

Bogen ikke Et Ord skildrer en ærkeamerikansk familie, der rammes af helt og aldeles meningsløs ondskab. 

Scott, Alison og deres 6-årige tvillinger Sam og Emma lever lykkeligt i en mindre by, hvor Scott er dommer og Alison arbejder med handicappede børn. 

Pludselig smadres glansbilledet 

Scott skal være dommer i USA’s største patentsag, hvor striden mellem en forsker og et stort medicinalvareselskab skal afgøres. Den der vinder retssagen, vinder også retten til at måtte producere hjertemedicin og tjene milliarder. 

En dag efter skole kidnappes tvillingerne. Scott modtager en anonym sms med ordre om, at afsige præcis den dom, som kidnapperne vil have eller miste børnene for altid. Naturligvis makker han ret.

Sms’en advarer også Scott og Alison om, ikke at involvere hverken politiet eller FBI. 

Nu starter de mange løgne

Forældreparret meddeler skolen, at de hjemmeskoler børnene på ubestemt tid og afventer kidnappernes næste ordre.

Til trods for advarslen om at holde kæft, vælger Alison alligevel at involvere sin mor, tre søstre og deres mænd, hvilket giver parret en hel del problemer. 

Da Scott, der normalt er en højt respekteret dommer, begynder at afsige uhensigtsmæssige domme efter diktat fra kidnapperne vækker det opmærksomhed. Han kommer under lup hos sine overordnede og begynder også at mistænke en kollega for at stå i ledtog med bortførerne. 

Alle er under mistanke

Hvem er hjernen Scott og Alisons værste mareridt? Planen er i hvertfald ikke udtænkt af de to udenlandske brødre, som holder børnene fanget.

Men hvem er det så? Det må du naturligvis læse dig til i Ikke Et Ord. 

Bogen er udemærket. Lidt for amerikansk og plottet er for iscenesat efter min smag. Den fangede mig derfor ikke helt. Jeg synes, slutningen var rørende, men ellers var bogen lidt en hård nyser at komme igennem. Jeg blev ikke helt overbevist af ‘mareridtet’ desværre.

Det hele var lidt for pænt.

Brad Parks kunne sagtens have valgt at skrue lidt mere op for kidnappernes dystre sider og lagt meget mere pres på Scott og Alison.

Hold dig opdateret på Brad Parks website: http://bradparksbooks.com