wetterling

Der er delte meninger om True Crime-podcasts. Nogle mener, at mord og overgreb gøres til underholdning på de dømte og efterladtes bekostning, mens andre holder af genren, fordi den giver dem indsigt i politiets og retssystemets arbejde.

Personligt lytter jeg til Mørkeland hver mandag. Og et par andre, som jeg har omtalt her på siden. Mit syn på genren afhænger fuldstændigt af, hvordan sagerne bliver præsenteret. Er det med stor hensyntagen og objektivitet kan jeg sagtens lytte med. Sker det modsatte slukker jeg.

True Crime er ikke underholdning. Nogen er døde, andre hårdt såret på psyken – og dømte sidder bag tremmer.

Hvor gammel er du?

Jeg blev rigtig spændt, da min veninde fandt In The Dark til mig. Vi havde udvekslet idéer til ny lytning – og jeg nævnte, at jeg havde læst om Jacob Wetterlings sag fra oktober 1989. Straks fandt hun podcasten til mig og jeg gik i gang.

Jeg vidste fra min research, at sagen handlede om den 11-årige Jacob Wetterling, der blev bortført, voldtaget og myrdet i 1989. Gerningsmanden tvang Jacob og to af hans kammerater af deres cykler og ned i en grøft, mens hans spurgte til deres alder. Han udvalgte sig én og tog ham med i sin bil. Jacob.

In The Dark fokuserer på andre ting, fordi morderen endelig er fundet

Den 6. september 2016 tilstod Danny Heinrich mordet på Jacob Wetterling. Han blev dømt og sagen er lukket. Men hvordan kunne der gå 27 år, inden politiet fandt frem til Jacobs morder?

Det spørgsmål dykker In The Dark grundigt ned i.

Heinrich blev afhørt af politiet i december 1989 i forbindelse med Jacobs forsvinden – og igen i 2015, da politiet fandt børnepornografi i hans hus.

Han havde begået overgreb på adskillige drenge og bortført én, som han satte fri igen. Der var altså tydelige indikationer på, at Danny Heinrich var en person, som politiet burde havde holdt et skarpt øje med.

Det var en række private detektiver, der gjorde politiets arbejde – de fik hjælp af Jared Scheierl – den dreng som Danny Heinrich bortførte 9 måneder inden Jacob Wetterling.

Lyt til In The Dark: Jacob Wetterling hér

Du finder masser af anbefalinger til spændende og velproducerede podcasts på min side med podcast. Hop til den hér.