lockekey

Tegneserien Locke & Key er oprindeligt produceret af forfatteren Joe Hill (Stephen Kings søn) og illustratoren Gabriel Rodríguez. Serien danner baggrund for Netflix nye satsning ved samme navn. Lige nu kan du se de 10 første afsnit i sæson 1.

Det forlyder, at Netflix har sikret sig rettighederne til at producere 40 episoder i alt, så der er forhåbentlig meget mere på vej. Lad mig lige slå fast, at Netflix’ Locke & Key er en serie med skuespillere og ikke en animationsserie – akkurat som vi så det med serien The Walking Dead, der først blev født som tegneserie.

Flytter til fars barndomshjem

Serien åbner ret brutalt. Vi ser en mand dolke sig selv med en nøgle, hvorefter han bryder ud i flammer og antænder sit hus.

Herefter klipper handlingen over til familien Locke, der er på vej til Matheson, en lillebitte by i New England. Moren (Nina) er opsat på at give børnene (Tyler, Kinsey og Bode) en frisk start ovenpå mordet af deres far. Han var studievejleder og blev dræbt af en dreng, han forsøgte at hjælpe.

Huset de skal flytte ind i er farens barndomshjem – The Key House.

En dæmonisk dame og hviskende nøgler

Der går ikke ret lang tid inden familiens yngste (Bode) begynder, at kommunikere med en dæmonisk dame i brønden. Selvfølgelig tror ingen fra familien på dén historie – heller ikke da han begynder at finde gemte nøgle i huset – de hvisker til ham.

Bode tilbringer meget tid alene, da Tyler er optaget af at komme på sin nye skoles ishockeyteam, Nina har kastet sig over istandsættelsen og Kinsey kæmper for at passe ind og finde venner.

Snart overbeviser Bode alligevel sine søskende om eksistensen af husets mystiske nøgler, der låser både verdener og overnaturlige kræfter op.

Er du til The Haunting of Hill House og Stranger Things, er Locke & Key serien, du har ventet på. Den indeholder alt dét en vanedannende serie skal: Et sødt barn, smukke teenagere, et dystert hus og eerie mysterier én masse.

Du får både et familie- og overnaturligt drama i én og samme fortælling.

Da jeg først var gået i gang med at se serien, kunne jeg ikke stoppe igen – og sådan en serie har jeg faktisk ventet rigtigt længe på. Det var dejligt, at kunne lægge True Crime-dokumentarerne væk for en tid – og give sig hen til et helt andet univers.

Locke & Key får 5 ud af 6 stjerner, fordi den fik mig til at glemme tid og sted.

Husk at tjekke mine øvrige anbefalinger af serier og dokumentarer ud på min streamingside. Hvis du skal ud at køre langt i ferien, kan du også give dig i kast med en podcast. Mine anbefalinger finder du lige her.