troværdighed

Hvad er min baggrund?

Jeg har arbejdet 15 år som journalist i mediebranchen på DR, Kanal 4, Kanal 5 og TV 2. Derudover har jeg haft en afstikker som indholdschef for digitalt indhold hos Mobilselskabet 3.

Hvad elsker du ved at være blogger?

Der er mange ting. Først og fremmest alle de bøger, jeg får læst på dansk og engelsk. Dernæst de tætte relationer, jeg har knyttet til et par af forfatterne. Jeg synes også, at social media og programmeringen på websitet er sjovt, nørdet og til tider meget tidskrævende.

Hvad er det sværeste ved at være blogger?

Konstant at finde på nye idéer til websitet og Instagram. Jeg trækker hele tiden på mine journalistiske faglighed og erfaring fra mine jobs i mediebranchen. Heldigvis er bloggen min egen og der er ingen chef, der ånder mig i nakken.  

Hvorfor siger du nej til at modtage anmelder-eksemplarer og deltage i events gennem forlagene?

Jeg sætter mig hele tiden i læsernes sted. De er jo ligeglade med, om jeg tager selfies med kendte forfatterer. Mine læsere er grundlæggende interesserede i at vide, om bogen er god eller ej – og værd at købe. Intet andet. Min troværdighed er afgørende for, at folk gider følge med – og de skal kunne stole 100 % på dét, jeg anbefaler dem. Jeg kunne ikke drømme om at sætte min troværdighed over styr for gratis bøger og selfies.

Hvis du ikke var blogger, hvad lavede du så?

Jeg har et fuldtidsjob som journalist ved siden af og tjener ingen penge på bloggen.

Hvad er den vigtigste kvalitet hos en blogger?

Troværdighed! Og at svare tilbage på alle kommentarer og anerkende andres indhold. Derudover er det vigtigt at lave nyt indhold med en fast frekvens, så læserne ikke går forgæves. Et godt design på bloggen er også et must i mine øjne.

Hvis du skulle give ét råd til nye bloggere, hvad skulle det så være? 

At finde sin niche, være solidariske og kende sit værd.

Hvad kommer vi til at se mere af på mordtanker.dk?

Jeg elsker gode, creepy fortællinger. Men det er ikke altid, at jeg kan finde dem på dansk. Heldigvis har jeg opdaget hvor enormt udvalget er blandt de amerikanske og engelske forfattere. Helt fantastiske titler som ikke bliver oversat og lanceret i Danmark. Krimifans er intelligente mennesker og jeg synes, udvalget i Danmark byder på for meget af den samme type krimi, hvis det giver mening?

Hvad kommer vi til at se mindre af?

Jeg kommer ikke til at anmelde de hårdt hypede bøger, som kører efter den samme skabelon. Forfatteren til de bøger, jeg læser, skal have gjort sig umage. Det skal kunne mærkes i hvert et ord – og sætte aftryk længe efter.

Har du lyst til at læse om livet som blogger? Eller om hvordan jeg udvælger mine krimier?