Woooh, Miracle Creek af Angie Kim er simpelthen en bog, der genfortolker krimigenren, som vi kender den med politi og retstekniske beviser. Hendes bog foregår i en retssal. Det har jeg ikke set før.

Parret Pak og Young Yoo er flyttet fra Sydkorea til Miracle Creek – en lille by i Virginia. Deres drøm er at give deres datter, Mary, en god uddannelse og fremtid. Den lille familie har købt en mindre ejendom, hvorfra de tilbyder hyperbaric oxygen therapi (HBOT) – en slags trykkammer med ren ilt, som de mener, kan kurere alt fra barnløshed til autisme.

I bogens første kapitel springer HBOT’en i luften. To personer bliver dræbt, mens fire efterlades hårdt såret. Det står hurtigt klart, at ulykken var alt andet end tilfældig.

Hvem kunne finde på den slags?

Jagten fløjtes igang. Hvem forårsagede eksplosionen? Var det den skødesløse mor til en af patienterne, som påstod, at hun var syg, men blev set nede ved floden? Eller var det Young og Pak selv, der sprang maskinen i luften for at hæve forsikringssummen og frigøre midler til Marys uddannelse?

Eller hvad med landsbyens beboere, der protesterede og arbejdede på at få centeret lukket ned af myndighederne.

Den efterfølgende retssag afslører lag på lag af hemmeligheder og spænder fra mistanker om overgreb mod børn til rivaliseringer, desperation og mystiske breve. Alle de involverede viser sig at gemme på hemmeligheder, der afsløres kapitel efter kapitel.

Ethvert valg har konsekvenser

I Miracle Creek trækker forfatteren Angie Kim på erfaringer fra sit eget liv som koreansk immigrant, tidligere advokat og mor til en HBOT-patient.

Bogen vakte en masse eftertænksomhed i mig. Den handler basalt set om de valg, vi træffer og dem vi ikke træffer. Konsekvenserne heraf kan i bedste fald vise sig mirakuløse – og i værste fald dødelige.

Det er Angie Kims debut og hendes arbejde med at udtænke de mange forskellige karakterer er uovertruffent og modigt. De var alle lige tilpasse mistænkelige og sympatiske. Efter hvert hvert kapitel var jeg overbevist om at nu havde jeg regnet den ud.

Men jeg blev klogere – og til sidst var bogen desværre slut.

Angie Kim er en dygtig forfatter, som jeg glæder mig til at læse mere af. Det bliver helt sikkert nytænkende og chokerende.

Miracle Creek får 4 ud af 6 stjerner.