westaway

Allerede bag på Ruth Wares nyeste krimi Mrs Westaway er død loves læseren, at denne bog er helt oppe i Agatha Christie-klassen. Jeg har læst to andre bøger af Ruth Ware og tænker umiddelbart, at det er meget store ord.

For jeg var ærligt talt ikke ret begejstret for ‘Kvinden i kahyt nr. 10’ eller ‘En mørk, mørk skov’. Alligevel har noget fået mig til at tage Mrs Westaway er død ned af hylden på biblioteket. 

Hal – en ægte antihelt

Allerede fra første side fik jeg sympati for den 21-årige hovedperson Hal, der har overtaget sin mors tarotkort-bod på strandpromenaden, hvor hun koldlæser de kunder, der tror på hendes evner til at se ind i fremtiden. Hun indrømmer, at hun ikke kan spå ind i fremtiden, men gør ivrigt brug af sin sunde fornuft, google og facebook inden kundernes ankomst. 

Hal er forældreløs, forhutlet og flad. Hun har lånt penge af en lånehaj, menuen består af junkfood og der er lukket for varmen i den lille lurvede lejlighed, hvor hun bor på lånt tid. 

Problemet er bare …

En dag modtager hun et brev fra en advokat, der beder hende møde op til oplæsningen af hendes bedstemors testamente. En hovedrig bedstemor vel at mærke. Problemet er bare, at Hals bedstemor døde for 20 år siden. Men lånehajen skal jo have sine penge, så efter et par dages grundige overvejelser beslutter Hal sig for at prøve lykken – også selvom advokaten tilsyneladende har forvekslet hende med en anden Harriet Westaway.  

Hal har kun penge til en envejs-billet til Cornwall, men hun er så desperat efter at få en eller anden form for økonomi ud af sine anstrengelser, at hun ikke tænker på, hvad der vil ske, hvis hun bliver afsløret.

Og det er her ‘Mrs Westaway er død’ bliver eerie.

Agatha Christie ville være stolt

Til begravelsen giver Hal giver sig ud for at være Mrs. Westaways forsvundne barnebarn og kniber en tåre i regnvejret. Hun møder sine onkler, deres børn og hustruer og samles med familien på Trepassen House – Mrs Westaways faldefærdige landsted til oplæsning af testamentet.

Inden bedstemorens sidste vilje læses op indlogerer Hal sig i et af det enorme hus loftsværelser. Der er tremmer for vinduerne og Hal opdager, at nogen har ridset ‘Hjælp mig’ i vinduesglasset.

Det dystre, kolde hus og løgnen om Hals sande identitet sætter en dyster scene, der bakkes eminent op af stedets uhyggelig husholderske og Mrs. Westaways skumle familiemedlemmer. 

Mrs Westaway er død er thrilleragtig spændende og kan virkelig anbefales!

Hold dig opdateret på Ruth Wares website: https://ruthware.com