ogsåvarhunvæk

‘Og så var hun væk’ af Lisa Jewel er perfekt til din sommerferie. Men du bør nok have en backup-bog med, da denne her er læst i løbet at 0,5.

Laurel Mack er gået i stykker. Hendes datter, Ellie, forsvandt for 10 år siden og Laurel kæmper hver dag med at bearbejde tabet – i den proces er hendes ægteskab og forholdet til hendes to andre børn blevet opløst.

Og så var hun væk

Ellie var en succesfuld pige; dygtig i skolen, smuk og kæreste med Theo. Lige inden sine eksamener forsvandt hun sporløst på vej hen på biblioteket. Ingen havde set noget og politiet stod på bar bund.

Tabet af Ellie smadrer familien Mack. Laurel synes ægtemanden Paul sørger på en forkert måde og ægteskabet kuldsejler. Børnene Hanna og Jake savner deres mor, der har svært ved følelsesmæssigt at tage sig af dem. Alting går i stykker og i stå.

10 år senere

10 år efter tabet bor Laurel alene i en lille lejlighed og forsøger uden videre succes at skabe indhold i tilværelsen. Pludselig kontaktes hun af politiet, der har fundet Ellies knogler i Dover. De konkluderer, at hun er blevet ramt af en flugtbilist i sin flugt.

Men Laurel har i alle årene vidst, at hendes datter aldrig ville løbe hjemmefra.

Efter begravelsen er alting sort og ligegyldigt. Lige indtil den dag Laurel møder forfatteren Floyd Dunn i en café. I hans selskab liver hun op, forelsker sig og begynder forsigtigt at drømme om fremtiden igen.

Poppy på en prik

Men noget stemmer ikke. Da Laurel introduceres for Floyds 9-årige datter, Poppy, ligner hun Elli på en prik. Det er som om Laurel ikke helt kan få brikkerne til at passe og begynder derfor at grave i Floyds ekskones fortid.

Inden længe går det op for hende hvilken umenneskelig ugerning, der er gået for sig …

I takke-noterne betegner Lisa Jewell selv historien som grotesk. Og det er faktisk fint dækkende. Plottet er genialt og foruroligende. Hun skildrer den desperation, der har boret sig ind i gerningsmandens psyke på en troværdig og elegant facon.

Jeg var også ret begejstret for Lisa Jewells ‘Den fremmede gæst’ og blev bestemt kun endnu mere vild med hendes forfatterskab gennem min læsning af denne bog. Den var simpelthen umulig at lægge fra sig.

Du kan connecte med Lisa Jewel på hendes Facebook-side her: https://www.facebook.com/LisaJewellofficial/