blogger

Blogging kommer man ikke sovende til – og da slet ikke som bog-blogger!

Forleden faldt jeg i snak med en veninde, som jeg ikke havde set længe og da emnet faldt på min tilværelse som blogger, fornemmede jeg, at hendes opfattelse af bloggerverden er helt anderledes end virkeligheden.

“Det er jo bare superheldigt – og fedt at sige sin mening og bum … så er man en succes”, sagde hun.

Jeg tænkte over det. Også efter hun var gået. Faktisk tror jeg slet ikke på held, – men derimod på en konstant indsats og en fokuseret plan.

At tro at blogging er noget, der sker af sig selv, mens man er til brunch eller lakerer negle, er en stor fejl.

Jeg har fuldtidsjob og et hverdagsliv, der skal gå op. Der skal hentes børn, købes ind, laves mad, læses lektier, ryddes op – og alt dét øvrige, som vi gør, for at få et liv til at hænge sammen. Familie og venner skal selvfølgelig også passes, ses og høres.

Blogging består af en hel masse delprocesser

Når alt det øvrige er ordnet, kan jeg sætte mig ned og researche for at finde nye bøger, booke dem på biblioteket og krydse fingre for at ventetiden ikke er for lang.

Bøgerne skal efterfølgende hentes og gennemlæses. Der skal skrives en anmeldelse, som skal postes på det site, jeg møjsommeligt selv har lavet og løbende vedligeholder og udbygger.

Når jeg kører til og fra arbejde lytter jeg til podcasts – og ofte sniger jeg mig faktisk også til at læse et par afsnit i min frokostpause.

Slutteligt skal der tages fotos, som ser godt ud – og så skal det markedsføres på Instagram og Twitter.

Det er bestemt ikke, fordi jeg har noget imod den arbejdsproces. Jeg elsker den og den giver mig energi! Mén at tro at blogging er noget, der sker af sig selv, mens man er til brunch eller lakerer negle, er en stor fejl.

Konkurrencen er enorm. Der er masser af dygtige bog-bloggere, der har været i gamet i mange år og som styr på deres indhold og markedsføring.

Derfor skal der hele tiden tænkes kreativt for at finde dét, der har mest relevans. Derfor har jeg også tilføjet streaming og podcast til mit site. Det valg kræver, at jeg også holder mig opdateret på de områder.

Økonomisk set er der højst en gratis kop kaffe eller en kuglepen at hente i indsatsen

For at gøre en lang forklaring kort, så er blogging en proces, som forpligter. Man skal ville det – og kunne dedikere tiden til det. Økonomisk set er der nemlig højst en gratis kop kaffe eller en kuglepen at hente i blogger-indsatsen.

Du kan i øvrigt læse mit indlæg om, hvorfor det er en god idé for bloggere at samarbejde hér.