savnet

Kort fortalt handler ‘Savnet’ af Lone Theils om en sorg, som politiassistent Signe Brask ikke kan ryste af sig. Hun var ganske nyuddannet, da den 10-årige Mille Lindberg forsvandt fra frilandsmuseets julemarked på Hjerl Hede i Vestjylland.

Kollegaerne regnede med at finde den lille pige inden aftensmaden. Men 10 år efter er hun stadig som sunket i jorden.

Jeg elsker Lone Theils forfatterskab. Hun gør det samme for krimigenren, som Bruno Mars gør for musikken. Hun kommer altid med et frisk pust, når man synes, det hele bliver lidt for trivielt.

Hvem tog Mille – og lever hun stadig?

Det nager Signe ikke at vide – og måske netop derfor holder hun kontakt med familien og besøger dem trofast på årsdagen for Milles forsvinden selvom alle spor i sagen forlængst er endevendt og kolde.

Pludselig dukker en forkommen 20-årig op på politistationen i København og spørger efter Signe, mens hun påstår, at hun hedder Mille og gerne vil hjem til sin mor og far.

Signe haster til hovedstaden og glæder sig til at kunne genforene pigen med hendes forældre. Men hun har en nagende tvivl. Er det virkelig Mille – og hvorfor nægter hun at udpege sin kidnapper? Hvem holdt hende fanget i 10 år?

Mestrer kunsten at fastholde sine læsere

Lone Theils sender sine læsere ad flere omveje og præsenterer flere plausible twists. Men alle spor ender i en blindgyder hvilket tvinger Signe til konstant at udtænke nye strategier.

‘Savnet’ er første bog i serien ‘Hjemvendt’ med den nordjysk politiassistent Signe Brask i hovedrollen. Og jeg er fuldkommen vild med Signe. Hun besidder en sjælden styrke, pli og dejlig ulydighed – som jeg personligt er stor fan af.

Jeg kan ikke vente med at finde ud af, hvordan Signes karakter udvikler sig – og ikke mindst hvad der sker med hendes kærlighedsliv.

Du kan læse om Lone Theils her: https://lonetheils.com/bio/