sekretæren

Jeg er ikke stødt på britiske Renée Knight før. Men wauuu sikke et bekendtskab! Her der virkelig tale om en forfatter, der formår at underholde og fastholde sine læsere i et konstant fast snuptag!

Allerede i den lettere foruroligende og kildrende prolog vidste jeg, at jeg ville blive gode venner med denne forfatters udgivelser.

En stille selvofrende eksistens

Kort fortalt fortælles bogen af sekretæren Christina Butcher (*efternavnet giver mening til sidst), der som 25-årig får sit livs chance. Hun tilbydes jobbet som førstesekretær for Mila Appleby, der står midt i at skulle overtage en stor supermarkedskæde efter sin far.

Eller … lad os nu bare sige det, som det er. Hun får bestyrelsen til at skubbe den gamle ud og overtager herefter elegant førstepladsen.

Den stille og oversete Christine er fascineret af den magtfulde Mila og indånder gerne livet på første klasse. Hurtigt kommer hele hendes liv til at dreje sig om, hvordan hun bedst behager sin berømte chef.

“Hvad må jeg byde på, Christine? Te, kaffe?” Jeg kunne godt lide, at hun sagde mit navn. “Værsgo, Christine. Tak, Christine”

Langsomt glider Christine fra sin mand og sin datter. Hun har hverken tid eller overskud til dem, når hun endelig får fri. En dag er de væk. Christine er helt alene og kan dedikere endnu mere tid til Milas akutte behov – på alle tider af døgnet.

Beviser skaffes af vejen i loyalitet

Efter 20 år i jobbet er sekretæren bekendt med alle Milas hemmeligheder og da bagmandspolitiet tiltaler hende for at have presset leverandører i knæ for efterfølgende at overtage deres jorde vender Christine igen det døve øre til og nægter at indse hvor beregnende, kriminel og iskold Mila er.

Naivt indvilliger hun i at skaffe beviser af vejen for Mila i en så altopofrende grad, at man har lyst til at råbe: “Så vågn dog op, søster tulle!”

Men hvor langt går hengivenheden mon – og hvad skal der til, før end Christine vågner op?

Dét kan du naturligvis selv læse i denne uhyggelige, vanvittige og medrivende thriller.

Du kan læse mere om Renée Knight her: https://www.curtisbrown.co.uk/client/renee-knight