babymordet uden lig

Sidste nytårsdag (2018) så jeg en dokumentar om den australske vandpolo-spiller Keli Lane. Hun blev dømt for at have myrdet sin baby, men har gennem alle årene fastholdt, at hun overdrog den nyfødte til faren.

Udadtil lå hele verden foran Keli Lans fødder. Sportsstjernen var ikke alene smuk, populær og atletisk – hun kom også fra en ressourcestærk og højt respekteret familie Trods dét er det ikke vandsporten, som Keli Lan blev verdenskendt for, men derimod en meget alvorlig forbrydelse; mordet på sit barn.

Da politiet begyndte at efterforske sagen, stod det klart, at Kelis liv var fyldt med hemmeligheder. Hun havde haft 5 ikke-planlagte graviditeter. Hun aborterede to, mens hun gav to væk til adoption.

Og så var der baby Tegan, den femte baby, som aldrig er blevet fundet.

Blev kendt skyldig uden beviser

I 2010 fandt en flertalsjury Lane skyldig i at have myrdet sin to dage gamle datter, Tegan, selvom der aldrig er fundet noget lig. Der var heller ingen vidner, der havde set Keli dræbe Tegan. I det hele taget var der ingen retsmedicinske beviser, der pegede på et mord.

Dommen lød på 18 år.

Politiet havde kun Kelis forhistorie med graviditeter og et meget spinkelt, formodet motiv: At Keli ønskede at deltage i OL i Sydney.

Mange har undret sig over hvordan Kelis forældre kunne undgå at bemærke, at deres datter var gravid 5 gange. De forklarer det selv med, at Keli gik klædt i løst sportstøj og at det var muligt for hende at holde graviditeterne skjult. Hvis de havde kendt til hendes situation, havde de haft en chance for at hjælpe hende.

Lane har altid fastholdt, at hun efter fødslen overdrog Tegan til hendes biologiske far – en fyr ved navn Andrew Norris eller Morris. Denne mand blev aldrig lokaliseret og Tegan er aldrig fundet.

Keli Lane havde kun haft en kortvarig flit med fyren og var derfor usikker på hans efternavn.

Se dokumentaren om Keli Lane-sagen fra 60 Minutes

Update: På DR kan du nu se en dokumentar i 3 afsnit om babymordet uden lig.