somomvialdrigrigtigtfandtes

Denne bog Som om vi aldrig rigtigt fandtes sendte mig tilbage til min gymnasietid i starten af 90’erne. Jeg genkendte bandet, den populære og succesfulde klike og de anonyme, dem ingen nogensinde gav sig tid til at lære at kende – og som iagttog det hele lidt udefra.

Christin Lindberg er scenograf og bosat i USA. En dag modtager hun et opkald fra fortiden med dystert nyt og bliver derfor nødt til at rejse hjem til sin barndomsby.

Hvad gør man, når man overhovedet ikke har lyst til at blive konfronteret med de mennesker, man engang ikke kunne forestille sig at eksistere uden? Man mander sig op og tage på en rejse tilbage til pastelfarvede Ball-bluser, højt puddelhundshår, popmusik og plastiksmykker.

Den cool musiker som alle misundte

Byens lokale rockstjerne, Nikolaj Hoffman, der var forsanger i gymnasiebandet Smalltown Empire, er fundet død i en grøftekant – det formodes at være en ulykke.

Christin fornemmer dog hurtigt, at noget ikke er, som det skal være. Hun beder den skandaleramte journalist Micki Reiss om hjælp til at finde en forsvunden veninde og årsagen til Nicolajs død.

Men den fallerede journalist, der har revet sin karriere i tusinde stykker, kan dog ikke modstå chancen for at samarbejde med den pige, som ikke gad spilde 2 sekunder på ham tidligere.

Intet af det, vi troede, vi vidste

Det viser sig hurtigt, at intet i den bekymringsfrie gymnasietid var som det gav sig ud for at være. Ud af bogen vælter den ene fortielse og fortrængelse efter den anden.

Man kan som bekendt lægge fortiden bag sig – men hvad hvis den indeholder et mord? Forhindrer skylden og skammen så én i at lave et godt liv. Eller fortsætter man bare som om intet var hændt?

Rikke Dahls bog Som Om Vi Aldrig Rigtigt Fandtes er ikke en klassisk krimi, men mere en thriller. En ægte pageturner. Det er den bedste roman, som jeg har læst i meget lang tid, fordi den konstant overrasker og samtidig vækker genkendelse.

Rikke Dahls stærke, originale og samfundsrelevante debut er og bliver en klassiker, der har gjort sig fortjent til topkarakteren; 6 ud af 6 stjerner.

‘Som om vi aldrig rigtigt fandtes’ er skrevet af Rikke Dahl og udgivet på forlaget Turbine. Du kan læse mere om Rikke Dahl på forlaget Turbine her: https://turbine.dk/forfattere/rikke-dahl/