stephaniemailer

Den schweiziske forfatter Joël Dicker har udgivet sin fjerde roman, der handler om journalisten Stephanie Mailers forsvinden. Jeg ved, at hans fans har ventet utålmodigt på et nyt udspil. Dickers forfatterskab er nyt for mig, men jeg slutter mig gerne til hans fangruppe.

Bogen læste jeg i dagene mellem jul og nytår og historien starter den 30. juli 1994 i Oprhea, – en lille kystby i staten New York, hvor byens borgmester og hans familie er fundet myrdet i deres hjem – og det samme er et øjenvidne. Sagens efterforskning overlades til to unge og ambitiøse politifolk, der skal sikre, at morderen kommer bag tremmer hurtigst muligt.

20 år senere – i sommeren 2014 – henvender journalisten Stephanie Mailer sig til den ene af efterforskerne, Jesse, og fortæller ham, at makkerparret pågreb den forkerte morder.

Herefter er der intet spor af hende. Hun er og bliver forsvundet.

Joël Dicker tager sig god tid til at fortælle sin historie. Bogen er på 634 sider og har et tempo, som på mange måder afspejler det miljø – den lille søvnige by i The Hamptons – hvori handlingen udspiller sig.

Et omfattende persongalleri

Som handlingen skrider frem, møder vi et omfangsrigt persongalleri. Jeg var ret taknemmelig for, at Joël Dicker havde været så hjælpsom at lave en oversigt over de vigtigste personer bagerst i bogen. Mange af dem er fascinerende og rørende – mens andre forbliver gådefulde hele vejen igennem bogens mange lag og ledetråde.

Jeg gætter på, at du – når du læser bogen – vil have 2-3 mulige gerningsmænd i kikkerten. Du vil alligevel tage så godt og grundigt fejl. Jeg synes selv, at min morder-radar efterhånden er ret veludviklet, men jeg anede ikke, hvem morderen var … før end til allersidst.

Alt i alt er Stephanie Mailers Forsvinden en ganske god bog, der sender sin læser på en vild gættejagt. Den får 3 ud af 6 stjerner.