stilleleg

Stilleleg er fjerde bind i Lone Theils Nora Sand-serie. Denne gang møder vi en lidt anden Nora Sand, end vi har været vant til.

Jeg må tilstå, at jeg meget bedre kan li’ den nye no-bullshit journalist fremfor den tidligere.

Slapper af med lidt kickass boxing

Nora Sand har bevilliget sig selv ferie i Thailand, hvis man kan kalde en kickboxing-camp for det. På Theils’ website kan man se, at hun selv dyrker kickboxing, så mon ikke der er lidt af Lone i Nora? Jeg har aldrig mødt Lone Theils, men jeg forestiller mig at hun er akkurat lige så sej, som den nye version af Nora er.

En politimand i Toppingham er formodentligt er blevet halshugget med en krumsabel af IS. Videoen er lagt på nettet og alt tyder på terrorisme. Nora ser nyheden, da den dominerer sendefladen på tv’et i den bar, hvor hun mødes med sine kickboxing-venner efter dagens træning.

Hun rejser hjem til England for at dække sagen for nyhedsmediet Globalt og ender med at få en betydeligere større sag på halsen, der omhandler et betændt samfund, hvor autoritetspersoner bevidst vender det blinde øje til de modbydelige overgreb, der finder sted.

En ny Nora kræver en ny Andreas

Sideløbende kæmper Nora stadig med at acceptere situationen mellem hende og Andreas. Hans datter er indlagt og kæmper for sit liv – og da Andreas pludselig rækker ud efter Nora, hjælper det bestemt ikke på helingsprocessen.

Bogen slutter med en vanvittig cliffhanger, der involverer Birgitte, moren til Andreas barn, Viola. Nora ser noget på sygehuset, som hun ikke skulle have set …

Lad mig nu bare sige det som det er! Stilleleg er ganske enkelt umulig at lægge væk.

Jeg er SÅ stor fan af Lone Theils og jeg elsker, at hun har turdet udvikle Nora Sand i en lidt ny retning. Det er i hvert fald blevet endnu tydeligere, hvilken person Nora er. Det kræver virkeligt mod at ændre på sin hovedperson og jeg håber, at vi får lov til at udforske Noras grænser endnu mere. Både det pæne og det grimme.

Derudover håber jeg også, at Andreas mander sig op. Det er han ganske enkelt nødt til, hvis Nora stadig skal kunne falde for ham.

Bogen får 5 ud af 6 stjerner.