Sygeplejersken

Dokumentarist og journalist Sir Trevor McDonalds tegner et portræt af den engelske sygeplejerske og seriemorder Beverly Allitt, der i 1991 myrdede fire børn ved at injicere dem med livsfarlige doser insulin.

Derudover blev hun dømt for drabsforsøg på 4 børn og grov legemsbeskadigelse på 6 børn, mens hun var ansat på Grantham Hospital i Lincolnshire.

I sin dokumentar om den dengang kun 22-årige sygeplejerske, har Sir Trevor McDonalds fået lov til at bruge de samtaler, som politiet optog, mens de afhørte Allitt.

McDonalds interviewer også kollegaer, politiets efterforskere – samt de specialister, der var med til at undersøge den bevisbyrde, der bevirkede, at der kunne rejses tiltales i sagen.

Psykiske og fysiske mén

Sir Trevor har også samtaler med nogle af de børn, som overlevede Allitts mordforsøg. Mange af den lider stadig af psykiske traumer og fysiske mén – nogle har tilbagevendende mareridt, der har rakt helt ind i voksenlivet.

Udover at belyse sagens kendsgerninger, stiller Sir Trevor McDonalds også spørgsmålet; “Hvorfor gjorde hun det – og hvad drev hende til det, når nu hun var uddannet og ansat til at tage sig af de syge børn?”

Måske var der faresignaler undervejs i Allitts barn- og ungdom, der blev overset? Nogle mente, at Allitts gerninger kunne forklares ud fra diagnoserne Munchhausen og Munchausen by Proxy.

Da der blev afsagt dom i Nottingham Crown Court i Maj 1993, lød kendelsen på 13 livstidsdomme til Beverly Allitt. Det var der som sådan ikke noget overraskende i.

Dommer Justice Latham udtalte, at Allitt var en ‘trussel’ mod andre og derfor skulle tilbringe resten af sit liv bag tremmer.

Beverly Allitt afsoner i dag stadig sin dom på Rampton Secure Hospital – et psykiatrisk hospital i Nottinghamshire, der huser nogle af landets farligste.

Du kan se dokumentaren ‘Sygeplejersken, som blev seriemorder hos DR her.

Du kan i øvrigt se anbefalinger af flere gode dokumentarer lige her.