the suspect

Du har nok enten læst eller hørt om Fiona Bartons to bestsellere ‘Barnet’ og ‘Enken’. Nu er hun aktuel med en ny nervepirrende thriller, der hedder ‘The Suspect’.

Jeg måtte låne biblioteksbogen på engelsk, da jeg simpelthen ikke kunne vente på den danske oversættelse. Jeg er nemlig en kæmpe Barton-fan og har virkelig længes efter nyt fra hende.

Den tidligere journalist kan altså noget helt unikt, når det kommer til at beskrive stemning og sindelag hos sine hovedpersoner.

Bartons sjæleskæbner

Fiona Barton skriver altid om meget følelsesladede emner. Skæbner. Denne gang handler historien om den frygtelig uvished, som forældre efterlades med, når deres børn rejser ud for at erobre verden.

I ‘The Suspect’ forvandles børnenes rejse til Thailand til et mareridt for tre forældrepar. Journalisten Kate Spades søn, Jake, er droppet ud af sit jurastudie for at finde sig selv i Thailand, hvor han vil arbejde med skildpadder. Undervejs har han trukket sig længere og længere væk – og den underlige, sparsomme kontakt er pinefuld for Kate og ægtemanden Steve.

Alex og Rosie er taget på deres første udenlandsrejse sammen. Egentlig kender de ikke hinanden ret godt og det viser sig da også, at de har vidt forskellige forventninger til turen, da de ankommer. Alex drømmer om bountystrande, mens Rosie går hårdt til den med sprut og sex.

De når aldrig længere end til Bangkok …

En yderst belejlig brand

Pigerne støder på Jake, der arbejder som bartender og tjener på deres tarvelige vandrehjem. Dét med skildpadderne blev aldrig til noget. Pludselig udbryder der en brand – Alex og Rosie omkommer, mens Jake bliver forbrændt.

Pigernes forældre haster til Bangkok for at identificere og hente ligene hjem. Kate er taget med på turen for at dække nyhedstragedien. Da de bliver obduceret, opdager det engelske politi, at branden er et cover-up.

Nu går det op for Kate, at Jake på en eller anden måde er involveret …

Hvad der herefter sker, må du selv læse! Men jeg kan godt afsløre, at bogen er fuldkommen umulig at lægge fra sig.

Læs mere om Fiona Barton her: https://fionabartonauthor.com