the whisper man

The Whisper Man lige noget for dig, hvis du er Stephen Kin-fan. Bare lov mig, at du ikke læser den alene om aftenen … Jeg var skræmt fra vid og sans, mens jeg læste den. Nu er du advaret.

Som du måske har langt mærke til, er jeg begyndt (også) at læse bøger på engelsk. Jeg får ikke anmeldereksemplarer tilsendt og er derfor afhængig af, at have noget anderledes og aktuelt på bloggen, som kan fås på biblioteket.

Hvis jeg skal sige det, er The Whisper Man året mest gribende og foruroligende udenlandske thriller. Det har Hollywood selvfølgelig allerede spottet og har sikret sig filmrettighederne. Så der går nok ikke længe, inden du kan se The Whisper Man i biffen.

Plottet – Når dystert møder groteskt

Det er kun 10 måneder siden, at Tom Kennedy mistede sin elskede kone, Rebecca. Han er knust, i knæ og fuldkommen følelsesmæssigt smadret. Alligevel forsøger han at være der for sin 7-årige søn, Jake. Helt fra Jakes fødsel har Tom haft svært ved at opnå et følelsesmæssigt bånd til ham. Men han gør sit bedste for, ikke at lade tabet, sorgen og tomheden efter Rebecca drive dem endnu længere væk fra hinanden.

Hvad stiller man op, når omgivelserne konstant minder én om den lykke, der ikke længere er? Far og søn pakker huset ned og flytter til den lillebitte ubetydelige by Featherbank. Her kan Tom skrive sine romaner og Jake falde godt til i landsbyskolen. Måske svarede boligannoncen ikke helt overens med det hus, de flytter ind i. Faktisk er det temmeligt creepy. Men det går an – og en ny begyndelse er dét eneste, Tom er ude efter.

Hvad Tom ikke ved er, at Featherbank har en uhyggelig fortid. For 20 år siden hærgede en seriemorderen Frank Carter byen og dræbte fire små børn. Han fik øgenavnet The Whisper Man på grund af sin hviskende modus operandi. Han blev fanget og har siddet 20 år i fængsel. Med ondskaben indkapslet burde der jo ikke være mere at komme efter?

Men for nyligt er den 6-årige Neil Spencer forsvundet fra byen – og kort efter deres ankomst, påstår Jake, at han har hørt nogen hviske hans navn udenfor vinduet i børneværelset.

Allerede hér begynder tvivlen at snige sig ind. Hvad er sandhed og hvad er fantasi?

Alex Norths eminente karakterer

Hvilken forfatter, der reelt gemmer sig bag navnet Alex North, vides ikke. Han har tidligere udgivet en række bøger undet et andet navn – hvilket vides heller ikke. Men han er genial til at skabe uhygge, så tvivl og snurre sin læser rundt i ren fascination over de personer, han har skabt til sin mørke fortælling.

Det er Tom, Jake, de to efterforskere Pete og Amanda og til dels også morderen, der fortæller historien for os. Der er velgennemtænkte mindtricks på spil i alle bogens 6 dele, hvilket gør The Whisper Man til SÅ grusom, uigennemskuelig og uhyggelig en bog. Den kryber virkelig ind under huden på sin læser.

Jeg erklærer mig selv for kæmpefan af Alex North og kan ikke vente med at se, hvordan filmen bliver.

The Whisper Man har jeg sat på min top 5 over bedste læseoplevelser i 2019. Se hvem der ellers kom på listen.