somom

Wow, sikke et år! Juleferien er på trapperne og året er snart slut. Derfor skal vi have kåret årets bedste læseoplevelser!

Mordtanker.dk så dagens lys i april og jeg er virkelig glad for, at I har taget så godt imod den! Jeg glæder mig rigtig meget til at møde mange af jer på bogmessen i marts 2020.

Jeg har læst en masse bøger i 2019 og vil fremhæve særligt 5 titler, som årets bedste læseoplevelser. Det er alle bøger, som har gjort noget særligt for min læselyst og sprængt rammerne for den traditionelle krimi-, thriller- og spændingsroman.

Ingen af de 5 bøger er en del af en serie.

Det er vigtigt for mig, at understrege at jeg læser mange flere bøger end dem, der lander på bloggen. Nogle kasserer jeg, fordi de er for dårligt skrevet/komponeret, andre fordi de er for kedelige. En hel masse falder udenfor kategorien krimi, thriller – creepy og kommer derfor ikke i betragtning til en omtale. De bliver dog stadig læst.

Du kan læse om mine udvælgningsmetoder hér.

Det må helst ikke være for nemt

Jeg har frem til for nyligt elsket bogserier, hvor jeg kunne lære mine helte at kende og dynamikken omkring dem. Men jeg er kørt træt i det, fordi jeg synes det bliver lidt for givet på forhånd. Hvorimod tavlen er visket fuldkommen ren i en roman, der bare er sig selv.

Det er vigtigt, at understrege, at jeg har på ingen måde har opgivet serier og ser eksempelvis meget frem til nye udgivelser fra Linda Castillo, Jane Harper og Lone Theils.

Her er de 5 romaner, der i 2019 gjorde mig søvnløs, oprevet, eftertænksom, nysgerrig, chokeret, rædselsslagen, latterlabil og forventningsfuld.

Via links’ne nedenfor kan du kan læse mine anmeldelser og begrundelser for, hvorfor netop disse bøger gjorde så stort et indtryk.

Som om vi aldrig rigtigt fandtes af Rikke Dahl
The whisper Man af Alex North
Mordet på en havfrue af A.J. Kazinski og Thomas Rydahl
The turn of the key af Ruth Ware
Imaginary Friend af Stephen Chbosky