vanæret

Linda Castillo er som et utrætteligt godstog, der bliver ved med at levere høj standard til sine læserne. Bogen er den 11. i serien om politichef Kate Burkholder og hendes lille loyale team i byen Painters Mill.

Bogen åbner med et text-book example på ren idyl.

Mary Yoder og hendes to børnebørn (Annie og Elsie) er taget ud til en forladt ejendom for at samle valnødder til deres forråd. Ud af de blå overfalder en mand Mary, stikker hende blutalt ihjel og bortfører den kun 7-årige Elsie.

Smurt ind i blod løber lillesøsteren Annie efter hjælp. Da Kate Burkholder afhører den chokerede pige, fremstammer hun: ”Det var djævlen, der slog bedstemor ihjel”.

Gerningsmanden formoder Burkholder stammer fra amishsamfundet ud fra pigens beskrivelse. Dog tyder noget på, at han var i bil – hvilket giver diskrepans i Burkholders ører.

Dejlig forvirret? Ja, det er Kate også.

Politiet og lokalsamfundet leder desperat efter Elsie. Hver en time er afgørende, når det handler om bortførelser af børn. Alt bliver gennemsøgt – også registeret over lokale pædofile.

Det går op for Burkholder, at svaret på bortførslen måske ligger hos Elsies familie. Hun ligner dem ikke og ved nærmere undersøgelse kan hendes mor, Miriam, umuligt have født Elsie. Datoer og årstal passer ikke ind i kronologien på den øvrige børneflok. Heller ikke Elsies udseende.

Men det lille amishsamfund ved, hvordan man holder på en hemmelighed. Også selvom Mary Yoder viser sig at blive det første offer i rækken af mange.

Nogen har brændt nallerne

Det går op for Kate, at nogen i amishsamfundet har brudt loven. Gjort noget moralsk forkert.

Kidnapningen af Elsie sætter Kate og hendes team under et gevaldigt tidspres for at finde den lille pige i live.

Personligt kan jeg godt lide, at Castillo holder fast i kriminalsager fra amishsamfundet, dog savner jeg igen fornyelse. Akkurat som i den foregående bog fylder Kate Burkholders privatliv ikke ret meget. Det gør det heller ikke i Vanæret, hvilket er en skam, for jeg kunne ret godt li’ at høre om hendes samarbejdspartner og kæreste agent John Tomasetti.

Informationerne standsede meget brat efter at have fyldt meget.

Det var en af de ting, jeg godt kunne lide ved Castillos fortællinger; at Burkholder og Tomasetti drak sig i hegnet og holdt sammen mod resten af verden og deres chefer. Det gav mig sådan en Robin Hood-agtig følelse.

I de to seneste bøger har jeg manglet den.

Men det ændrer nu ikke på, at jeg gang på gang glæder mig til at læse nyt fra Linda Castillo. Med Vanæret beviser hun, at vi endnu har masser af historier fra Painters Mill til gode i fremtiden.

Jeg er fan, det bliver du helt sikkert også!

Vanæret får 3 stjerner for sin konstante spændingskurve. Sine lækre personbeskrivelser – og fordi Kate Burkholder simpelthen er en badass helt, man ikke kan blive træt af.