vold

Islandske Yrsa Sigurdardóttir er tilbage med sin fjerde bog ‘Vold’ i serien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja – og jeg er absolut solgt. Både handlingen og personerne gør mig til en glad læser!

Vold af Yrsa Sigurdardóttir åbnes med et spektakulært og grusomt mord. En mand hænges da han kastes ud over Galgeklippen. Inden da har morderen sat en seddel fast i hans brystkasse med en sømpistol.

En klub af feje hunde

Yrsa Sigurdardóttir er aldrig bange for at skildre det grimme – og det fortsætter, da vi møder klubben af voksne drengerøve.

Helgi, Thomar, Bjarni, Gunni og Tomas har kendt hinanden siden skoletiden og ses stadig selvom livet er fyldt med børn, jobs og hustruer – ja de deler faktisk en ret speciel interesse, som jeg ikke vil spoile her.

Mordet på Helgi ryster drengeklubben og da politiet ransager hans lejlighed finder de en lille dreng på fire år. Han er ikke efterlyst og hverken naboer eller politiet ved hvorfor eller hvordan den lille dreng er endt i millionærens luksuslejlighed.

Huldar er stadig vild med Freja

Efterforskeren Huldar sættes på sagen sammen med børnepsykologen Freyja. Den lille dreng ved ikke hvad han hedder til efternavn eller hvor han bor. Han ved kun, at hans far kaldes for Sibbi og hans mor Systa.

Et vidt begreb i landet hvor mange kaldes ved lignende kælenavne.

Nu går jagten på at finde sammenhængen mellem Helgi og Siggi (som den lille dreng hedder). Skal morderen findes blandt et af de mange ofre for finanskrisen? Det er jo ingen hemmelighed, at Helgi har tjent en formue som investor på andres ulykke.

Med Sigurdardóttir bag roret kommer vi langt omkring. Finanskrisen der ramte Island hårdt, grov vold mod kvinder, blind blodtørst og dét at kunne holde et sadistisk dobbeltliv skjult et helt liv.

Vold af Yrsa Sigurdardóttir er en rigtig god bog. Akkurat som Sigurdardóttirs foregående tre.

Du kan læse lidt om alle de internationale priser som Yrsa Sigurdardóttir har vundet i sit forfatterskab: http://www.salomonssonagency.se/yrsa-sigurdardottir